M&M Mousse


Een tijd geleden gingen we uit eten bij Merlijn (Magic Bites). Daar nam ik als een van mijn toetjes M&M Mousse. Dit was echt een van de lekkerste toetjes die ik in tijden had gegeten! Het is maar goed dat ik die niet als een van mijn eerste gerechten had genomen, want dan had ik de rest van de avond niets anders meer gegeten denk ik. Sindsdien krijg ik dit toetje niet meer uit mijn hoofd. Toen ik laatst dan ook iets lekkers wilde maken besloot ik te proberen of ik de M&M Mousse kon namaken. Hij is niet exact hetzelfde geworden, maar deze variant is ook enorm lekker. En daarnaast nog eens makkelijk en snel te maken. Heerlijk voor de feestdagen dus!

Benodigdheden:
250 g roomkaas
70 g poedersuiker
310 ml slagroom
1 tl vanille-extract
200 g M&M’s met nootjes (+ extra voor decoratie)

Bereidingswijze:
1. Klop 250 ml van de slagroom op totdat hij goed stijf is en hou apart.

2. Verkruimel de M&M’s tot grove stukken. Ik deed dit door de M&M’s in een zak te doen en er een paar keer flink op te slaan met een deegroller. Maak de stukken niet te fijn, anders proef je ze straks niet meer. Het moge echt grove stukken zijn.

3. Mix de roomkaas met de poedersuiker, de overige 60ml slagroom en het vanille-extract totdat het een romig geheel is.

4. Spatel hier vervolgens de verkruimelde M&M’s voorzichtig doorheen.

5. Spatel uiteindelijk de slagroom rustig door het mengsel totdat het goed vermengd is.

6. Verdeel over 4 glazen en laat vervolgens een aantal uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *