Advocaat bokkenpootjestaart


Een tijd geleden maakte ik weer een flinke portie advocaat. Eigenlijk was het veel te veel en wist ik van te voren bijna al wel dat het niet op zou gaan. Wat kun je er dan het beste mee doen? Een taart van maken natuurlijk. Gelukkig moest ik toch een taart maken, omdat Nick zijn verjaardag zou vieren dus kwam het goed uit. Uiteindelijk maakte ik er deze advocaat bokkenpootjestaart van. Een heerlijke combinatie!

Benodigdheden (voor een springvorm van 24cm):
Bodem:
150 g Oreo koekjes
45 g boter
1.5 pak bokkenpootjes

Vulling:
435 ml slagroom
290 g advocaat + 2 eetlepels
100 g suiker
1 vanillestokje
7 gelatine blaadjes

Topping:
150 g advocaat
200 g slagroom
3 el suiker
1 zakje klopfix
1 gelatineblaadje

Bereidingswijze:

1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen enorm goed in.

2. Zet de bokkenpootjes rechtop tegen de rand van de springvorm aan. Als je de springvorm extra goed invet blijven ze daar een beetje tegen plakken, anders vallen ze snel weer om. Geduld is een schone zaak!

3. Verkruimel de Oreo koekjes

4. Verwarm de roomboter totdat deze gesmolten is.

5. Meng de gesmolten boter met de koek kruimels. Alle kruimels moeten vochtig zijn, maar niet te nat. Zijn de kruimels nog te droog, dan voeg je nog een beetje gesmolten boter toe.

6. Stort de koek kruimels in de springvorm. Druk de kruimels goed aan op de bodem, anders valt de bodem straks bij het aansnijden uit elkaar.

7. Week de 7 gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten in koud water totdat ze zacht zijn.

8. Klop in de tussentijd de 435 ml slagroom net stijf met de suiker. Spatel hier vervolgens de 290 gram advocaat en het merg van het vanille stokje voorzichtig doorheen. Spatel totdat het volledig is vermengd, maar niet langer dan nodig.

9. Verhit de 2 eetlepels advocaat even kort in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en los dit op in de verwarmde advocaat.

10. Voeg dit vervolgens toe aan het slagroom mengsel en spatel het er goed doorheen. Probeer dit zo vlot mogelijk te doen, zodat er geen klontjes gelatine ontstaan door het (te) snel afkoelen.

11. Stort dit vervolgens op de Oreo bodem en laat dit even kort opstijven in de koelkast.

12. In de tussentijd week je het andere gelatineblaadje in koud water totdat deze ook zacht is.

13. Verhit twee eetlepels van de overige advocaat weer even kort in een pannetje. Knijp het gelatineblaadje uit en los dit op in de verwarmde advocaat. Voeg dit toe aan de rest van de advocaat en roer het goed door elkaar.

14. Verdeel de advocaat over de opgesteven taart en strijk hem goed glad af. Zet vervolgens weer in de koelkast om te kunnen opstijven.

15. Klop de overige slagroom stijf met 3 eetlepels suiker en het zakje klopfix en stop dit in een spuitzak met een leuk spuitmondje (ik gebruik 1M van Wilton). Spuit mooie toeven slagroom langs de rand.

16. Laat de taart een aantal uur goed opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *