Romige appeltaart


Het is weer een tijdje geleden. Ik heb in die maanden nog een aantal lekkere dingen gebakken, zodat ik de site de komende tijd weer wat kan gaan aanvullen met lekkere creaties. Dit is een recept voor een heerlijke appeltaart. Wie houdt daar nu niet van? Niet erg vernieuwend, maar veel mensen maken hem vaak uit een pakje. Enorm zonde, want het is juist zo makkelijk zelf te maken. Om er toch mijn eigen draai aan te geven heb ik de appeltaart wat romiger gemaakt door her banketbakkersroom aan toe te voegen. Heerlijke combinatie!

Benodigdheden voor een springvorm van 24cm:
200 g roomboter
275 g suiker
400 g zelfrijzend bakmeel
8 g vanillesuiker (1 zakje)
1 ei
snufje zout
1,5 kilo appels (ongeschild)
6 tl kaneel
4 el banketbakkerspoeder
Handje rozijnen (optioneel)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175┬░C

2. Klop het ei los en verdeel in twee schaaltjes. De ene helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken voordat de taart de oven in gaat.

3. Mix de boter, 200 gram suiker, zelfrijzend bakmeel, het halve ei, de vanillesuiker en het snufje zout tot een samenhangend deeg. Maak een bal van het deeg en laat deze in de koelkast rusten terwijl je de appels schilt.

4. Schil de appels en snij deze in blokjes. Vermeng de blokjes met de overige 75 gram suiker en het kaneel. Mocht je rozijnen in je appeltaart lekker vinden dan vermeng je deze met de stukjes appel.

5. Vet je springvorm in en haal het deeg uit de koelkast.

6. Tweederde van het deeg gebruik je voor het bedenken van de springvorm (de bodem en de zijkanten). Zorg dat het deeg gelijkmatig over de springvorm wordt verdeeld.

7. Strooi de banketbakkerspoeder over de bodem van het deeg. Door het vocht van de appels wordt het poeder straks heerlijke banketbakkersroom.

8. Verdeel nu de appels over de bodem.

9. Als laatste maak je van het overgebleven deeg stroken om de bovenkant mee te bedenken. Je kunt het deeg uitrollen en hier nette stroken van maken. Of je kunt het doen zoals ik altijd doe; een stukje deeg pakken en hier een soort van wormpjes van draaien tussen mijn handen. Werkt ook prima en geeft uiteindelijk hetzelfde effect!

10. Bak de taart 65 minuten in een voorverwarmde oven goudbruin.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *