Aardbeienvlaai


Een paar maanden geleden kwam ik ineens een goede deal voor een Kitchenaid tegen. Al jaren wil ik hem, echter hield de prijs mij altijd tegen. Het is een hele investering waar je een hoop andere dingen voor kan doen. In een opwelling besloot ik hem maar gewoon te bestellen. Als je een duur product na al die jaren nog steeds wilt hebben dan kan het haast geen miskoop worden en wil je iets echt heel graag was mijn beredenering. Inmiddels heb ik hem een paar maanden in huis en nog geen dag spijt van gehad! Op de dag dat hij binnen kwam wilde ik natuurlijk meteen een taart bakken. Ik kreeg wat mensen op bezoek dus dat kwam goed uit! Wel had ik een beetje tijdsnood, waardoor ik niet te moeilijk wilde doen. Vandaar dat ik voor een simpele aardbeienvlaai ben gegaan! Simpel, maar hij smaakte wel verdomd goed!

Benodigdheden:
250 g zelfrijzend bakmeel
125 g suiker
125 g boter
7 g vanillesuiker
1/2 ei
scheutje melk
1 portie banketbakkersroom
1 blikje Hak taart & vlaai fruit
200 ml slagroom (optioneel)

Bereidingswijze:
1. Maak de banketbakkersroom volgens dit recept en zet het tot gebruik in de koelkast.

2. Mix de boter met de suiker en de vanille suiker tot een luchtig geheel.

3. Mix het zelfrijzend bakmeel erdoorheen totdat het volledig is opgenomen en het mengsel een geheel is geworden.

4. Voeg 1/2 ei en het scheutje melk toe en mix het geheel tot een soepele bal.

5. Pak het deeg in met vershoudfolie en laat het een half uurtje tot een uurtje rusten in de koelkast. Je kunt dit proces wat versnellen door het deeg in de folie al wat plat te maken.

6. Verwarm de oven voor op 190 ┬░C.

7. Vet een springvorm van 26cm goed in en leg als extra bescherming een stukje bakpapier op de bodem. Als je een vlaaivorm hebt kun je hem natuurlijk hierin maken. Helaas moest ik het met een springvorm doen.

8. Verdeel het deeg over de springvorm en maak een klein opstaand randje. Dit hoeft niet te hoog, het zal geen hoge vlaai worden. Snijd het overtollige deeg (als de rand te hoog is) weg. Prik tevens met een vork gaatjes in de bodem.

9. Verdeel de banketbakkersroom over de deegbodem en bak de vlaai in 30 minuten gaar.

10. Laat de vlaai volledig afkoelen. Zodra de vlaai is afgekoeld kun je het blikje Hak taart & vlaai fruit over de vlaai verdelen.

11. Optioneel kun je nog slagroom opkloppen en hiermee langs de rand toeven spuiten. Ik kreeg het echter voor elkaar om de slagroom te laten schiften, waardoor ik dit niet meer heb gedaan. Lijkt me een lekkere toevoeging, echter smaakt hij zonder ook prima!

12. Zet de taart tot aan gebruik in de koelkast. Rechtstreeks uit de koelkast is hij het lekkerst!

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *