Chocolade boswandelingtaart

IMG_2495
Voor Pasen was ik weer in de weer om een lekkere taart te bakken! Uiteraard had ik weer zin in chocoladetaart, maar wilde geen standaard chocoladetaart maken. Ik besloot hem daarom te combineren met boswandeling! Dit is namelijk mijn favoriete alcoholische drankje dus dit moest ik echt een keer verwerken in een taart. De stukjes banaan maakte het geheel af, gezien die smaak ook een beetje in de boswandeling zit. Houd je van chocola en van boswandeling? Maak dan zeker deze taart, hij zal niet teleurstellen!

Benodigdheden:
Voor het biscuit:
250 g cakemix voor chocoladebiscuit *)
3 eieren op kamertemperatuur
55 ml water

Voor de vulling:
100 ml slagroom
250g mascarpone
125g roomboter (op kamertemperatuur)
100 g poedersuiker
Scheut boswandeling (naar smaak, ik gebruik een flinke scheut, 2 borrels ongeveer)
1.5 banaan (in plakjes gesneden)
Citroensap

Voor de topping:
250 ml slagroom
7 g vanille suiker
Scheut boswandeling
Zakje klopfix
hagelslag
paaseitjes

*) Je kunt je chocoladebiscuit ook zelf maken. Ik kies er bewust voor om een mix te gebruiken. Met een mix word je biscuit namelijk veel luchtiger. Vraag me niet hoe het komt, misschien ben ik gewoon nog niet goed genoeg in het bakken van een biscuit! Toch hoor ik van veel ervaren bakkers dat zij de voorkeur geven aan een mix.

Bereidingswijze:
IMG_2599 (1)

Het biscuit
1. Verwarm de oven voor op 175 °C

2. Mix de biscuitmix, de eieren en en het water zo’n 8 minuten op de hoogste snelheid.

3. Mix vervolgens nog zo’n 3 minuten op de laagste snelheid, zodat je de luchtbelletjes die door de hoogste snelheid zijn ontstaan nog even uit je beslag mixt.

4. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 20cm. Zorg ervoor dat je de bovenkant zo glad mogelijk maakt.

5. Bak het biscuit in 30 minuten gaar. Het biscuit is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt en de cake terugveert als je er met je vinger op drukt.

6. Laat het biscuit kort in de vorm afkoelen en stort hem vervolgens op een taartrooster om volledig te laten afkoelen.

De taart opbouwen:
7. Klopt de slagroom stijf.

8. In een andere kom klop je de mascarpone met de roomboter, poedersuiker en de scheut boswandeling. Mix net zolang tot alles volledig is opgenomen. Niet langer, hier wordt de mascarpone te zacht van.

9. Spatel de slagroom door dit mengsel heen totdat ook deze volledig is opgenomen.

10. Als het biscuit volledig is afgekoeld snijd je deze twee keer door, zodat je 3 lagen cake krijgt. Ik gebruik hiervoor een speciale taartzaag. Dit is enorm handig, omdat je dan rechte plakken kunt snijden. Het kan natuurlijk ook met een gewoon mes. Probeer hem dan zo recht mogelijk door te snijden.

11. De onderkant van je biscuit wordt de bovenkant van je taart, aangezien deze plak vlak is en je hierdoor een platte bovenkant krijgt. De bovenkant van je biscuit wordt dus automatisch de onderkant. Leg deze plak op een bord. Ikzelf leg altijd eerst een taartkartonnetje op het bord, zodat de taart straks makkelijker op te tillen is en je niet in de cake zit te prikken als je hem wilt optillen. Taartkartonnetjes zijn bij een bakwinkel te koop.

12. Wentel de plakjes banaan even kort in citroensap. Dit voorkomt dat de banaan bruin wordt als hij in de taart zit.

13. Verdeel de plakjes banaan over de onderste taartlaag totdat deze volledig bedekt is en smeer hier met een paletmes ongeveer 1/3 van het mascarpone/slagroom mengsel overheen.

14. Leg hier de tweede plak biscuit bovenop en verdeel deze ook weer met plakjes banaan en weer 1/3 van het mascarpone/slagroom mengsel.

15. Leg de laatste plak hier bovenop en verdeel de rest van het mascarpone/slagroom mengsel over de bovenkant en zijkant van de taart. Dit hoeft maar een dun laagje te zijn, zodat de taart bedekt is met het mengsel.

16. Bestrooi de bovenkant en zijkant van de taart met slagroom, zodat alles volledig bedekt is. Het blijft goed plakken aan het mascarpone/slagroom mengsel.

17. Klop uiteindelijk de rest van het slagroom met de vanille suiker, klopfix en weer een scheut boswandeling stijf en stop je in een spuitzak met een leuk spuitmondje (ik gebruik 1M van Wilton).

13. Spuit hiermee mooie toeven slagroom langs de rand. Ik heb deze toeven nog versierd met paaseitjes, omdat het Pasen was. Dit hoeft natuurlijk niet.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *