Kaneelbroodjes

IMG_2052 (1)
Al jarenlang maak ik dezelfde soort kaneelbroodjes, via hetzelfde recept. Tot mijn verbazing zie ik dat ik dit recept nog nooit heb gedeeld. Je moet wel wat geduld hebben, want het deeg heeft wel wat tijd nodig om te rijzen etc. Het is het wachten meer dan waard, want deze kaneelbroodjes zijn goddelijk! Ze zijn ook altijd zo op als ik ze ergens op tafel zet. Probeer het vooral uit!

Benodigdheden:
Voor het deeg:
1 zakje droge gist
180ml melk
50g suiker
60ml lauw water
1tl vanille extract
60g roomboter
520g bloem
1 ei
snufje zout

Voor de vulling:
80g roomboter (op kamertemperatuur)
135g bruine suiker
2el kaneel

Voor de glazuur:
2el water
30g poedersuiker
flinke snuf kaneel

Bereidingswijze:
1. Meng het lauwwarme water met de gist en een klein snufje suiker. Laat dit zo’n 5 minuten staan; zo wordt de gist geactiveerd.

2. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed het geheel goed door elkaar (zo’n 8 tot 10 minuten). Het makkelijkst is met de deeghaak in de mixer, maar kan eventueel ook met je handen.

3. Maak een mooie bal van het deeg en leg deze in een met olie bedekte kom (zorg ervoor dat het hele deeg bedenkt is met een dun laagje olie, anders droogt het uit). Dek af met plastic folie en laat het ongeveer 2 uur rijzen tot het in formaat is verdubbeld.

4. Mix in de tussentijd alvast de bruine suiker met het kaneel voor de vulling.

5. Als het deeg verdubbeld is in formaat kun je het deeg uitrollen tot een dunne rechthoek. Zorg ervoor dat je werkblad bebloemd is en dat je ook wat bloem op je deeg strooit, zodat je deegroller niet aan het deeg blijft plakken.

6. Verdeel de zachte roomboter over het deeg en verdeel het suiker/kaneelmengsel hierover.

7. Rol het deeg voorzichtig op en snijd hier dunne gelijke plakken uit. Leg ze in een springvorm (iets uit elkaar) en laat dit nog een uurtje rijzen.

8. Bak de kaneelbroodjes nu in een voorverwarmde oven (180 °C) voor ongeveer 30 minuten, totdat de broodjes mooi bruin zijn geworden.

9. Laat de kaneelbroodjes een beetje afkoelen.

10. In de tussentijd maak je het glazuur; Voeg 1.5 tot 2 water toe aan de poedersuiker en kaneel en roer er een papje van. Dit is het glazuur voor op de kaneelbroodjes. Verdeel dit er gelijkmatig overheen en laat dit uitharden.

Enjoy!

7) Once risen, brush them with some melted butter and bake them for about 30 minutes or until golden brown.

8) While the cinnamon rolls cool for a few minutes make the glaze. Mix all the ingredients of the glaze in a bowl except for the milk, once the cream cheese is all mixed, slowly add the milk until you get a runny glaze consistency. Immediately pour the glaze over the cinnamon rolls and enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *