Kwarkijsjes

kwarkijses
Ik wilde eens een keer wat anders bakken dan taart of cake of iets. Ik wilde iets feestelijks, iets speciaals. Op Laura’s Bakery kwam ik een recept voor kwark ijsjes tegen. Deze zagen er echt enorm leuk uit en waren makkelijk uit de hand te eten. Precies wat ik zocht! Ik besloot ze daarom te maken. Dit recept is dus niet uit eigen hand, maar ik wilde hem toch op mijn website delen omdat het wel echt een leuk recept is om eens te maken!

Benodigdheden (voor 8 ijsjes):
8 ijshoorntjes
8 el kwark
4 el jam (ik koos voor aardbeien))
3 gelatine blaadjes
150 g pure chocola
125 g mascarpone
1 el suiker
60 ml slagroom
2 el melk

Bereidingswijze:

1. Smelt de chocolade en giet een deel in het ijshoorntje. Giet de chocolade er vervolgens weer uit en doe dit met een draaiende beweging, zodat de binnenkant van het hoorntje volledig bedekt wordt. De ijshoorntjes moeten eerst een chocoladecoating krijgen. Giet je namelijk zo de kwark in de hoorntjes dan worden ze zacht. Dit voorkom je door een chocoladecoating.

2. Zet de chocolade ijshoorntjes vervolgens op zijn kop op een bord om uit te laten lekken en uit te harden.

3. Week de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten in koud water totdat ze zacht zijn.

4. Doe de jam met de zachte en uitgeknepen gelatineblaadjes in een pannetje en verwarm dit tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgenomen. Laat dit even kort afkoelen.

5. Voeg het jam mengsel vervolgens bij de kwark en roer het geheel goed door.

6. Giet het kwarkmengsel in de uitgeharde chocoladehoorntjes en zet ze ergens rechtop waar ze niet kunnen omvallen. Ik heb de verpakking van de ijshoorntjes bekleed met aluminiumfolie en hierin met een aardappelschilmesje kleine gaatjes in gemaakt zodat de hoorntjes rechtop kunnen blijven staan.

8. Zet de ijshoorntjes in de koelkast om uit te harden.

9. Klop de slagroom stijf.

10. Mix de mascarpone met de suiker en melk tot het een geheel is geworden. Voeg vervolgens de slagroom toe en klop nog even kort door tot een romig geheel.

11. Doe het mengsel in een spuitzak met een leuk spuitmondje (ik gebruik 1M van Wilton) en spuit een toef op de uitgeharde ijshoorntjes.

12. Voor de feestelijkheid heb ik er nog wat sprinkels overheen gestrooid.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *