Kletskoppen


Hier ben ik weer! Het heeft een tijdje geduurd voordat er weer een recept op Denise’s Bakery online kwam, maar het is zo ver. In de afgelopen maanden heb ik verschillende dingen gebakken dus verwacht de komende periode wat nieuwe recepten op Denise’s Bakery! We beginnen vandaag met kletskoppen, een van mijn favoriete koekjes! Ik dacht altijd dat het heel moeilijk was om deze koekjes te bakken, maar niets bleek minder waar te zijn. Het is eigenlijk heel simpel en je hebt zelfs maar een paar ingrediënten nodig! Ze worden wel wat bleker dan normale kletskoppen, maar de smaak is hetzelfde!

Benodigdheden (15 stuks):

30 g boter
100 g suiker
30 g amandelen, fijn gehakt (of 30 g amandelschaafsel fijn gehakt)
50 g bloem
20 ml melk
snufje kaneel
snufje zout

Bereidingswijze:
1. Meng de boter, suiker en de melk met een houten lepel of spatel door elkaar.

2. Voeg de amandelen, snufje kaneel (+ wat extra kaneel als je dat net als ik enorm lekker vindt) en het snufje zout toe en meng dit opnieuw met elkaar.

3. Voeg uiteindelijk de bloem toe en blijf roeren totdat alles goed vermengd is.

4. Maak hoopjes van het deeg (met twee lepels bijvoorbeeld) en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg wel voor genoeg ruimte tussen de hoopjes want ze lopen flink uit.

5. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven (220 °C) in 10 minuten gaar. Hard hoeven ze nog niet te zijn, dit worden ze als ze afkoelen. Blijf wel opletten, de koekjes gaan hard dus haal ze er op tijd uit!

6. Laat de kletskoppen even afkoelen op de bakplaat en verplaats ze vervolgens naar een bord bekleed met keukenpapier. Dit neemt het vettige laagje van de amandelen op.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *