Oreo Nutella Brownie


Daar ben ik weer! Ik loop een beetje achter doordat ik een nieuwe keuken kreeg. De recepten lieten daarom even op zich wachten. Nu heb ik weer alle tijd om recepten te plaatsen. Een tijd geleden werd mij op mijn werk gevraagd eens iets lekkers te bakken met Nutella en Oreo, zoals de Oreo Nutellataart die ik eerder had gemaakt. Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen dus bedacht ik een nieuw recept en dat werden deze Oreo Nutella Brownies. Met een brownie onderlaag en een Nutella roomkaas laag met Oreo’s hier bovenop! Een heerlijke combinatie! Als chocolade/Nutella lover bevindt je je even in de zevende hemel!

Benodigdheden:
200 g chocolade (grof gehakt)
200 g boter (op kamertemperatuur)
250 g poedersuiker
3 eieren
110 gram bloem
500 g roomkaas
500 g Nutella
1 tl vanille-extract
1 rol Oreo’s

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 ┬░C.

2. Klop de boter en de poedersuiker totdat alles goed vermengd is.

3. Voeg een voor een de eiren toe

4. Klop geleidelijk de bloem erdoorheen en klop het beslag op een hoge stand glad.

5. Smelt de chocolade au bain marie. Wanneer de chocolade goed gesmolten is meng je dit rustig door de rest van de mix heen.

6. Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm en strijk hem glad en bak de brownie in 30-35 minuten gaar. Laat de brownielaag vervolgens volledig afkoelen.

7. Klop in de tussentijd de roomkaas met de vanille-essence luchtig.

8. Voeg vervolgens de Nutella toe en klop net zo lang totdat de Nutella volledig is opgenomen en goed vermengd is.

9. Verkruimel de Oreo koekjes (met vulling en al) en vermeng dit met het Nutella roomkaas beslag. Het verkruimelen kun je het beste in een blender of keukenmachine doen. Heb je dit niet dan kun je de koekjes in een plastic zak doen en er met een deegroller overheen gaan.

10. Giet dit mengsel over de afgekoelde brownielaag en zet de brownie vervolgens afgedekt een nacht (in ieder geval minimaal 4 uur) in de koelkast om op te stijven.

Ps. Snijd kleine stukjes! Dit is enorm machtig!

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *