Bastogne mousse


Dit is het allerlekkerste toetje wat ik ooit heb gemaakt. En nog eens enorm simpel ook. De groenteboer bij ons verkoopt altijd zelfgemaakte batogne mousse, super lekker! Helaas hangt hier een aardig prijskaartje aan en dat is toch zonde om dat iedere keer neer te tellen. Dat moet anders kunnen dacht ik en besloot het zelf na te maken. Het was een gok met de hoeveelheid bastogne koeken, maar gelukkig heeft mijn instinct me niet in de steek gelaten. Hij smaakt namelijk net zoals die van de groenteboer, al dan niet lekkerder! Probeer het echt, deze mousse zal je niet teleurstellen!

Benodigdheden (voor 6 flinke porties):
2 eiwitten
100 g suiker
125 g bastogne koeken
500 ml slagroom (ongeklopt)

Bereidingswijze:

1. Verkruimel de bastogne koeken tot fijne kruimels.

2. Voeg de kruimels toe aan de slagroom en laat dit 20 minuten weken, zodat de slagroom de smaak alvast goed kan opnemen.

3. In de tussentijd klop je de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Zet dit even apart.

4. Vervolgens klop je de slagroom met de bastognekoeken stijf.

5. Schep uiteindelijk de stijve eiwitten voorzichtig door het slagroommengsel met een spatel en blijf het mengsel omscheppen totdat de eiwitten volledig zijn opgenomen.

6. Schep de mousse in leuke glaasjes of schaaltjes en zet voor minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven. Het beste maak je dit een dag van te voren en laat je het de hele nacht opstijven.

Enjoy!

Denise

3 Comments

  1. Oooo daar ben ik verslaafd aan! Die is zooo lekker! Ik ga je recept zeker heel snel uitproberen. Ben erg benieuwd of het lekkerder is dan bij de groentenboer.

  2. Ik ben zo blij dat ik jouw recept gevonden heb. Mijn kinderen vinden dit super lekker. Alleen ik heb het nu 2 keer proberen te maken. Alleen wordt de mousse bij mij niet stijf in de koelkast. Ik snap niet wat er fout gaat.

    • Hoi Mootje,

      Excuses voor de late reactie. Heb je de slagroom wel lang genoeg door geklopt? Hij moet echt flink stevig zijn. En waren je eiwitten ook goed stijf geklopt? Op zo’n manier dat je de kom bij wijze van boven je hoofd kunt houden zonder dat de eiwitten eruit vallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *