Bananenslof


En toen was het ineens Valentijnsdag. Stiekem toch wel leuk om op Valentijnsdag een taart te bakken in de vorm van een hartje. Mijn moeder had gelukkig een bakvorm in de vorm van een hart dus daarmee kon ik aan de slag! Maar wat voor taart ging ik dan bakken? Een aardbeienslof stond al eeuwen op mijn ‘to bake’ lijstje, maar ik had geen aardbeien in huis en met die regen van vandaag ook echt geen zin om naar de supermarkt te lopen. Maar wat met aardbeien kan moet toch ook met banaan kunnen? Mijn favoriete fruit, dat smaakt toch overal bij? Daarnaast ben ik niet in het bezit van een sloffenring, maar ik had besloten dat je een slof ook makkelijk in een bakvorm moet kunnen bakken. Niets is minder waar, hij is gelukt en smaakt heerlijk!

Benodigdheden:
125 g bloem
1 tl bakpoeder
90 g boter
100 g suiker
1 ei (de helft in het sloffenbeslag, de andere helft bij de spijs)
scheutje citroensap
snufje zout
100 g amandelspijs
1 portie banketbakkersroom
roze kleurstof
1 banaan

Overig:
Hartvorming bakblik
Spuitzak
Stervormig spuitmondje

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem, bakpoeder, boter, suiker, halve ei, citroensap en snufje zout in een mengkom en kneed met je handen tot een samenhangende bal.

2. Doe de bal in een stuk vershoudfolie en druk plat tot een plak. Leg dit een uurtje in de koelkast om te rusten.

3. Meng de andere helft van het ei beetje bij beetje met het amandelspijs. Het amandelspijs moet dunner worden. Voeg net zoveel ei toe totdat je de amandelspijs goed kunt doorkneden en het spijs smeerbaar is geworden.

4. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol je deeg uit tot een dikte van ongeveer 8mm.

5. Druk met de randen van he bakblik (de bovenkant dus) een passend deegplak uit het deeg. Deze leg je vervolgens op de bodem van de ingevette (en op de bodem een extra bakpapiertje, zodat hij er straks makkelijk uitkomt) bakblik.

6. Verdeel het spijs mengsel over het deeg, maar zorg ervoor dat ongeveer 1cm van de rand vrij blijft.

7. Zet het bakblik in een voorverwarmde oven (180 ┬░C) en bak in zo’n 25-30 minuten goudbruin en gaar.

8. Stort de sloffenbodem vervolgens meteen op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

9. In de tussentijd maak je de banketbakkersroom volgens dit recept en voeg je hier wat roze kleurstof aan toe, om in de valentijnssferen te blijven.

10. Als de sloffenbodem volledig is afgekoeld verdeel je een beetje banketbakkersroom over de sloffenbodem (ongeveer 2 eetlepels). Dit kan gewoon met de bolle kant van een lepel. De overige banketbakkersroom doe je in een spuitzak met stervormig spuitmondje.

11. Snijd de banaan in plakjes. Ik heb wat dikkere plakjes gesneden, want je moet de banaan wel proeven natuurlijk!

12. Trek met je spuitzak een rand langs je sloffenbodem. In het midden heb je nu een vlak wat je kunt bekleden met de plakjes banaan. Deze blijven nu goed plakken aangezien je al een dun laagje banketbakkersroom over de sloffenbodem hebt verdeeld!

13. Nu komt het leukste gedeelte, decoreren! Ik heb ervoor gekozen om rozen te spuiten. Blijf net zo veel rozen spuiten totdat je banketbakkersroom op is. Ben niet bang om meerdere lagen rozen te spuiten, dit zorgt juist voor een mooie textuur.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *