Roze koeken


Gisteren zat ik op Brenda Kookt waar zij een recept van roze koeken deelde. Deze had ze gebaseerd op een recept uit het kookboek van Oh My Foodness. Ze had ze alleen in een brownievorm gebakken en in blokjes gesneden in plaats van er koeken van te maken. Wat een geniaal idee! Gisterenavond kwamen er een paar vriendinnen langs dus ik besloot deze roze koeken te bakken. Het is namelijk een enorm makkelijk recept. Helaas had ik geen frambozen in huis, maar heb de glazuur met water en kleurstof gemaakt. Ging ook prima. En ze zijn enorm lekker! Zeker voor herhaling vatbaar!

Benodigdheden:

200 g roomboter (op kamertemperatuur)
175 g suiker
4 eieren
200 g bloem
175 g poedersuiker
4 el water
Roze kleurstof

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 ┬║C.

2. Mix de boter met de suiker romig.

3. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met toevoegen van het volgende ei totdat het vorige ei volledig is opgenomen.

4. Meng tot slot het bloem door het beslag en mix totdat deze is opgenomen.

5. Stort het beslag in een ingevette brownievorm en bak deze in een voorverwarmde oven in zo’n 50 minuten gaar. De cake is gaar als een sateprikker schoon uit de cake komt.

6. Laat de cake kort in de vorm afkoelen om hem vervolgens uit de vorm te halen en op een taartrooster volledig te laten afkoelen.

7. Meng de poedersuiker met de eetlepels water en het kleurstof. Voeg net zoveel kleurstof toe, totdat het de gewenste kleur roze heeft bereikt. Dit is het glazuur voor op de cake.

8. Als de cake is afgekoeld schenk je het glazuur over de cake.

9. Wanneer het glazuur is uitgehard snijd je dit in kleine blokjes.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *