Eierkoeken


Vorige week had ik ineens zin in eierkoeken. Ik had er nog wel een paar in de vriezer liggen, maar bedacht me ineens dat het misschien best wel makkelijk is om zelf eierkoeken te bakken. Dus zocht ik naar een recept. Wat blijkt na wat Google werk? Eigenlijk worden eierkoeken altijd op dezelfde manier gebakken. Dat is fijn, want dan heb ik geen dilemma bij het uitkiezen van mijn recept. Het bleek nog eens enorm makkelijk om eierkoeken te bakken en een uur nadat ik zin kreeg in eierkoeken, zat ik met mijn zelfgemaakte eierkoek op de bank! Hij was ook nog eens enorm lekker. De smaak van brosse eierkoeken, maar dan met de structuur van een gewone eierkoek!

Benodigdheden (voor zo’n 5 stuks):

1 ei
50 g suiker
50 g bloem (gezeefd)
1 tl citroensap
1 tl bakpoeder
snufje zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.

2. Klop het ei met de suiker en citroensap goed luchtig tot een dik mengsel. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

3. Spatel vervolgens de bloem, het bakpoeder en het snufje zout door het mengsel. Het is belangrijk dat je dit rustig erdoorheen schept met een spatel en niet meer mixt, anders mix je alle luchtigheid weer uit je beslag.

4. Schep hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Je kunt ongeveer uitgaan van een volle eetlepel per eierkoek. Zorg dat de hoopjes wat uit elkaar liggen, want ze lopen tijdens het bakken nog iets uit.

5. Bak de eierkoeken in ongeveer 13 minuten gaar. Ze zullen er dan nog wat bleekjes uitzien, maar de randen moeten wel een goudbruin kleurtje hebben. Bak je de eierkoeken langer door dan worden ze droog en dat willen we natuurlijk niet.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *