Banketbakkersroom


Nadat ik de kerstboom meringues had gebakken had ik enorm veel eidooiers over. In meringues verwerk je namelijk alleen de eiwitten. Ik vind het zonde om zoiets weg te gooien dus besloot ik er banketbakkersroom van te maken. Hier moeten namelijk juist weer eidooiers in en bevat verder ingredi├źnten die ik allemaal in huis had. Problem solved. Mensen denken altijd dat banketbakkersroom zelf maken erg lastig is, maar niets is minder waar. In een paar minuutjes heb je heerlijke zelfgemaakte banketbakkersroom. En dat is veel lekkerder dan uit een pakje!

Benodigdheden:

3 eidooiers
250 ml melk
1 tl vanille extract
50 g suiker
25 g bloem

Bereidingswijze:
1. Klop de eidooiers met de bloem met een garde tot een gladde massa. Mocht het lastig gaan en blijft het dik dan voeg je gewoon een scheutje van de melk toe totdat het een papje wordt.

2. Breng in de tussentijd de melk met de suiker en het vanille extract aan de kook.

3. Giet de hete melk al roerend beetje bij beetje toe aan het eimengsel. Blijf goed kloppen met de garde, anders kunnen je eidooiers gaan stollen of er kunnen klontjes ontstaan.

4. Giet het mengsel terug in de pan en breng dit opnieuw al roerend met de garde aan de kook. Blijf goed roeren, we willen nog steeds geen klontjes! Laat het mengsel ongeveer 3 tot 5 minuten koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.

5. Giet het mengsel in een kommetje en dek af met plasticfolie (anders krijg je een velletje). Zet het in de koelkast om af te koelen.

Ps. Zijn er nu toch klontjes ontstaan in je banketbakkersroom? Geen paniek! Haal het mengsel even door een zeef en zet het dan in de koelkast om af te koelen. Zo haal je toch alle klontjes er nog uit.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *