Kerstboom Meringues


Ik wilde nog wat leuks bakken voor de feestdagen. Ik vind die versgebakken schuimpjes (meringues) altijd enorm lekker. Het was ook een van de eerste recepten die ik maakte toen ik op mijzelf ging wonen. Ik had een keukenmachine voor Sinterklaas gekregen en daarmee was het zo gepiept. Ik herinnerde me nog hoe makkelijk het was om die meringues zelf te maken. Daarnaast had ik laatst een nieuw spuitmondje gekocht en bedacht dat ik daarmee wel eens kerstboom meringues kon maken! Na wat Google werk kwam ik erachter dat ik niet zo origineel was als ik dacht, maar het wordt er niet minder leuk om. Ik vind ze erg goed gelukt en ze er erg feestelijk uitzien. Ze zijn krokant aan de buitenkant en chewy aan de binnenkant, precies hoe meringues horen te zijn.

Benodigdheden (Voor zo’n 45 kerstboompjes):

4 eiwitten
125 g suiker
125 g poedersuiker
10 g maizena
Groene kleurstof
Sprinkels (als kerstballen)
Spuitzak en stervorming spuitmondje (ik gebruik de 1M van Wilton)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 120 ┬░C.

2. Klop het eiwit met de suiker en de groene kleurstof tot stijve pieken. Je moet de mengkom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het beslag eruit valt. Voeg de kleurstof beetje bij beetje toe. Maak het beslag net zo groen als je zelf wilt. Hou er rekening mee dat we de witte poedersuiker nog gaan toevoegen, waardoor het beslag weer wat lichter wordt. Je kunt hem dus het beste net iets de groen maken.

3. Voeg de poedersuiker en maizena toe en spatel dit er voorzichtig doorheen totdat het volledig is opgenomen. De maizena zorgt ervoor dat de binnenkant lekker chewy blijft. Vind je dit niet lekker dan laat je de maizena weg!

4. Vul de spuitzak met spuitmondje met het mengsel.

5. Nu ga je de kerstboompjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat spuiten. Dit doe je door 3 schuimpjes op elkaar te spuiten. De onderste laag moet uiteraard het grootst zijn. Je begint dus door een schuimpje te spuiten op het bakpapier. Hier bovenop spuit je weer een (iets kleiner) schuimpje. Uiteindelijk eindig je met het kleinste schuimpje daar bovenop. Het is belangrijk dat je bij het laatste schuimpje je spuitzak naar boven wegtrekt, zodat je eindigt met een piek. Het klinkt moeilijker dan het is!

6. Zet de bakplaat vervolgens in een voorverwarmde oven en bak de schuimpjes in zo’n 50 minuten gaar.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *