Oreo Nutellataart


Eigenlijk was ik een beetje klaar met taarten bakken. Ik had er de afgelopen maanden namelijk zo veel gemaakt. Alleen toen zag ik ergens een Nutellataart voorbij komen en dacht, dat moet lekker zijn! En we vierden afgelopen weekend met vriendinnen Sinterkerst, dus eigenlijk ook wel een goede gelegenheid om taart te bakken. Dus toen ben ik toch maar aan de slag gegaan met mijn eigen variant op de Nutellataart. En hij was enorm lekker! Je moet wel van Nutella houden, want die smaak is goed aanwezig. Als je dat niet lekker vindt dan moet je deze taart even overslaan. Voor mij als Nutella-lover was deze taart fantastisch.

Benodigdheden:

250 g Oreo Koekjes (ongeveer 20 stuks)
80 g roomboter
500 g roomkaas
500 g Nutella
100 g pure chocolade
1 tl vanille-essence
Cacaopoeder

Bereidingswijze:
1. Verkruimel de Oreo koekjes (met vulling en al). Dit kun je het beste in een blender of keukenmachine doen. Heb je dit niet dan kun je de koekjes in een plastic zak doen en er met een deegroller overheen gaan.

2. Verwarm de roomboter samen met een eetlepel Nutella totdat deze gesmolten is.

3. Meng de gesmolten boter/Nutella met de Oreo kruimels. Alle kruimels moeten vochtig zijn, maar niet te nat. Zijn de kruimels nog te droog, dan voeg je nog een beetje gesmolten boter toe.

4. Bekleed een springvorm (26cm) met bakpapier en stort de kruimels in de springvorm. Druk de kruimels goed aan op de bodem, anders valt de bodem straks bij het aansnijden uit elkaar. Het aandrukken kun je het beste met de bolle kant van een lepel doen.

5. Laat de bodem in de koelkast rusten. In de tussentijd maak je de vulling.

6. Klop de roomkaas met de vanille-essence luchtig.

7. Voeg vervolgens de overige Nutella toe en klop net zo lang totdat de Nutella volledig is opgenomen en goed vermengd is.

8. Smelt de chocolade au bain marie.

9. Schenk de chocolade bij het beslag terwijl je blijft mixen. Zo wordt de chocolade meteen opgenomen. Als je stopt met mixen heb je de kans dat de chocolade meteen begint te stollen en krijg je stukjes.

10. Giet dit mengsel in de springvorm en strijk glad met een paletmes.

11. Strooi als finishing-touch wat cacaopoeder over de bovenkant van de taart (Tip: om dit netjes te kunnen doen doe je de cacaopoeder in een zeef en zeef je de cacaopoeder vervolgens over je taart heen).

12. Zet de taart vervolgens afgedekt een nacht (in ieder geval minimaal 4 uur) in de koelkast om op te stijven.

Ps. Snijd kleine stukjes! Deze taart is machtig! Ik haalde hier 12 stukken uit, maar je kunt hier ook makkelijk 16 stukken van maken. Dan eet hij denk ik net wat makkelijker weg!

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *