Snelle chocoladefudge


Ik had nog een half blikje gecondenseerde melk staan. Wat moest ik daar nu in godsnaam weer mee doen? Ik had geen recept waar een half blikje in moest en wilde ook niet enorm veel ingredi├źnten in huis halen om dat blikje gecondenseerde melk te kunnen opmaken. Maar weggooien vind ik ook weer zonde. Toen bedacht ik me ineens dat ik daar wel eens een soort van chocoladefudge van kon maken. Dat was een enorm goede ingeving want het is enorm lekker! En het allerfijnste; binnen 10 minuten gemaakt! Onderstaand recept is voor een volledig blikje gecondenseerde melk. Ik heb het recept gehalveerd, omdat ik natuurlijk maar een half blikje had.

Benodigdheden:
Blikje gecondenseerde melk
300 g pure chocolade
Sprinkels om de fudge mee te versieren

Bereidingswijze:
1. Verwarm de gecondenseerde melk in een pan op een laag vuurtje.

2. In de tussentijd voeg je de chocolade (in kleine stukjes gebroken) toe.

3. Blijf het geheel roeren totdat de chocolade gesmolten is en volledig is opgenomen.

4. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleed brownieblik.

5. Strooi de sprinkels over de bovenkant en druk ze wat aan, zodat ze straks bij het aansnijden niet alle kanten op vliegen.

6. Laat het geheel een uurtje afkoelen (of zet hem in de koelkast om het proces te versnellen) en snijd hier kleine stukjes van.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *