Halloween Spider Cookies


Aanstaande zaterdag is het Halloween! In Nederland doen we er niet zo veel aan, maar toch leek het me leuk iets in dit thema te bakken. Spinnenkoekjes leken me wel een goed plan. Aangezien ik niet de beste in het decoreren ben leek me dit uitdaging genoeg. Gelukkig zaten er een aantal koekjes bij die daadwerkelijk op spinnen leken. Zelfs dit bleek moeilijk! Maar, ze zien er best leuk uit toch? Past goed in het thema vond ik zo! En nog lekker ook. Winwin situatie! De basis van dit koekje zijn de Salted Peanutbutter Cookies van afgelopen zondag (zonder het zeezout natuurlijk). Dit leek me wel een goede combinatie samen met de chocolade die hierop gaat!

Benodigdheden (10 koekjes):

165 gram suiker *)
225 gram pindakaas
1 tl vanille-extract
1 ei
10 maltesers
10 chocoladekrentjes
50 gram gesmolten chocolade

*) kies de suiker die je zelf lekker vindt! Ik heb hierbij gekozen voor lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker (half om half), maar je kunt gebruiken wat je zelf het lekkerst vindt!

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 °C

2. Mix de suiker met het ei tot een smeuïg geheel

3. Voeg vervolgens de vanille-extract en pindakaas toe en mix opnieuw tot een smeuïg geheel

4. Schep hoopjes van het beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes; de koekjes lopen nog uit namelijk. (tip: ik schep de hoopjes altijd op de bakplaat met een ijsschep. Gaat super makkelijk en je hebt hoopjes die allemaal even groot zijn!)

5. Bak de koekjes zo’n 15 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van je oven). De koekjes zijn goed als ze goudbruin zijn. Je koekjes horen nog zacht te zijn als je ze uit de oven haalt

6. Druk in ieder koekje een malteser als lijfje van de spin en een chocoladekrentje als hoofdje van de spin

7. Laat de koekjes volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen harden ze verder uit

8. Als de koekjes volledig zijn afgekoeld smelt je de chocolade en giet je deze in een spuitzak met een spuitmondje met een klein gaatje. Nu kun je de spinnenpoten erop tekenen

9. Laat de chocolade vervolgens uitharden en eet ze lekker op

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *