Salted Peanutbutter Cookies


De laatste weken had ik enorm veel zin in pindakaaskoekjes. Ik had ze tot vandaag alleen nog niet gebakken, want ik had alleen maar ‘goede’ pindakaas in huis (als in gemalen pinda’s vermengd met olie) en niet een standaard pindakaas pot. Ik wist dus niet hoe het zou uitpakken als ik deze ‘goede’ pindakaas zou verwerken in koekjes. Afgelopen vrijdag bedacht ik me in de supermarkt weer dat ik zin had in pindakaaskoekjes dus nam ik eindelijk een normale pot pindakaas mee. Vandaag meteen mee aan de slag gegaan natuurlijk! Pindakaaskoekjes met zeezout; een combinatie die je wellicht niet erg snel bedenkt maar het is oh zo lekker! Ook nog eens een enorm simpel recept; binnen een half uurtje heb je deze koekjes gebakken!

Benodigdheden (10 koekjes):

165 gram suiker *)
225 gram pindakaas
1 tl vanille-extract
1 ei
zeezout

*) kies de suiker die je zelf lekker vindt. Ik heb hierbij gekozen voor lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker (half om half), maar je kunt gebruiken wat je zelf het lekkerst vindt!

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 °C

2. Mix de suiker met het ei tot een smeuïg geheel

3. Voeg vervolgens de vanille-extract en pindakaas toe en mix opnieuw tot een smeuïg geheel

4. Schep hoopjes van het beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes; de koekjes lopen nog uit namelijk. (tip: ik schep de hoopjes altijd op de bakplaat met een ijsschep. Gaat super makkelijk en je hebt hoopjes die allemaal even groot zijn!)

5. Bestrooi de koekjes lichtjes met wat zeezout

6. Bak de koekjes zo’n 15 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van je oven). De koekjes zijn goed als ze goudbruin zijn. Je koekjes horen nog zacht te zijn als je ze uit de oven haalt.

7. Laat de koekjes volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen harden ze verder uit

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *