Boterkoek met witte chocolade


Toen ik een tijdje geleden door de Action liep, kwam ik ineens een boterkoek bakvorm tegen. Boterkoek, dat was lang geleden dat ik dat op had! Dat maakte mijn moeder vroeger thuis best regelmatig, maar ik had het zelf nog nooit gemaakt. En hoe lekker ik de standaard boterkoek ook vindt, ik bak bijna nooit iets wat standaard is dus er moest een extra touch in vond ik zelf. En dus besloot ik er witte chocolade stukjes doorheen te mengen. Geslaagd experiment, de boterkoek was heerlijk! Altijd leuk om een simpel en standaard recept net even wat ‘spannender’ te maken.

Benodigdheden:
250 g bloem
200 g boter
160 g suiker
100 g witte chocolade (in kleine stukjes gehakt)
1 ei
snufje zout
scheutje melk
scheutje citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Mix de boter samen met de suiker tot een luchtig mengsel.

3. Voeg het ei, een snufje zout en het scheutje citroensap toe en mix tot het volledig is opgenomen.

4. Voeg de bloem toe en mix opnieuw totdat dit volledig is opgenomen en het beslag een geheel is.

5. Als laatste roer je de stukjes witte chocolade door het mengsel heen, totdat de stukjes gelijkmatig verdeeld zijn.

6. Vet de boterkoekvorm (of als je die niet hebt een springvorm) goed in en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel zorg je ervoor dat het een glad mengsel wordt.

7. Bestrijk het deeg met een bakkwastje met het scheutje melk en trek er met een vork een patroontje in.

8. Bak de boterkoek in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten goudbruin. Bovenop mag de boterkoek wat witter zijn, maar de randen moeten goudbruin zijn. Laat hem niet te lang in de oven zitten, want daar wordt de boterkoek droog van en lekker smeuïg is hij op zijn best.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *