Chocolade pindakaas Cheesecake met snickers

IMG_1830
Vandaag deel ik een enorm lekker recept! Pindakaas Cheesecake met snickers er doorheen. Sowieso is een cheesecake al een van de lekkerste taarten die er zijn, maar dan ook nog met pindakaas erdoorheen, bedenkt met chocola EN dan nog eens snickers erdoorheen? Lekkerder dan dat kan haast niet toch? Het is een enorme caloriebom, maar dat moet af en toe kunnen toch? Hou er wel rekening mee dat de taart echt enorm machtig is, dus snijd kleine stukjes!

Benodigdheden:
Voor de bodem:
125g Oreo koekjes
125g Digestive koekjes
150g roomboter

Voor de vulling:
3 Snickers
230g roomkaas
100g suiker
80g zure room
140g pindakaas met stukjes noot
2 eieren

Voor de topping:
140g chocolade
50g gezouten pinda’s

Bereidingswijze:
IMG_1831
1. Verkruimel de Oreo koekjes en Digestive koekjes.

2. Verwarm de roomboter totdat deze gesmolten is.

3. Meng de gesmolten boter met de koek kruimels. Alle kruimels moeten vochtig zijn, maar niet te nat. Zijn de kruimels nog te droog, dan voeg je nog een beetje gesmolten boter toe.

4. Bekleed een springvorm (20cm) met bakpapier en stort de koek kruimels in de springvorm. Druk de kruimels goed aan op de bodem, anders valt de bodem straks bij het aansnijden uit elkaar. Het aandrukken kun je het beste met de bolle kant van een lepel doen.

5. Laat de bodem in de koelkast rusten. In de tussentijd maak je de vulling.

6. Mix de roomkaas met de suiker en de zure room luchtig.

7. Voeg vervolgens de pindakaas toe en mix tot deze volledig is opgenomen.

8. Voeg een voor een de eieren toe en mix totdat deze volledig zijn opgenomen.

9. Snij de snickers in kleine stukjes en verdeel deze over de bodem van de cheesecake.

10. Stort het mengsel hier bovenop cheesecake in een voorverwarmde oven (170 °C). Zet hierbij een klein schaaltje (dat in de oven mag!) met water. Zo blijft de lucht in de oven vochtig en gaat je cheesecake niet scheuren van droogte. Bak de taart voor ongeveer 45 minuten. Hij is goed als hij bovenop goudbruin is, de randen stevig maar het midden nog meebeweegt als je de springvorm beweegt. Hij gaart nog verder als hij afkoelt.

11. Laat de taart volledig afkoelen voordat je de topping maakt.

12. Smelt de chocolade en verdeel over de bovenkant van de taart.

13. Hak de pinda’s wat fijner en strooi deze over de taart.

14. Zet de cheesecake daarna nog voor minimaal 4 uur in de koelkast. Ik vind hem zelf het lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *