Havermout-rozijnen koekjes


Het werd eens tijd dat deze koekjes op mijn website verschenen. Mijn ultieme favoriete koekjes om zelf te bakken! Er zijn periodes dat ik deze koekjes echt meerdere keren per maand bak. Komt ook doordat het binnen 10 minuten gemaakt is en ze hoeven ook maar kort in de oven. Binnen een mum van tijd heb je dus versgebakken koekjes. Daar kun je haast niet voor naar de supermarkt lopen!

Benodigdheden:
60 g boter (op kamertemperatuur)
60 g bruine suiker
50 g bloem
1/2 tl vanille extract
1/2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Snufje zout
1 groot ei
60 gram havermout
75 gram rozijnen

Bereidingswijze
1. Mix de boter met de bruine suiker en het ei.

2. Voeg de vanille extract, bloem, bakpoeder en kaneel toe en mix dit door elkaar.

3. Voeg de havermout en rozijnen toe en roer het door het geheel.

4. Maak hoopjes van het deeg (met twee lepels bijvoorbeeld) en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

5. Verwarm de oven voor op 175 °C en bak de koekjes in zo’n 15 minuten gaar. Ze moeten er lekker goudbruin uitzien. Hard hoeven ze nog niet te zijn, dit worden ze als ze afkoelen.

6. Laat de koekjes ongeveer 10 minuten afkoelen en draai ze om op de bakplaat (dus de onderkant nu naar boven gericht).

7. Zet de koekjes nog even voor 5 minuten terug in de oven, zodat ook de onderkant van de koekjes lekker krokant worden.

8. Laat de koekjes compleet afkoelen op de bakplaat.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *