Gezonde kwarktaart


Tijdens de verbouwing van mijn keuken was het ook nog eens moederdag. Daar wil ik natuurlijk altijd wel een taartje voor bakken, maar dat werd zonder keuken natuurlijk wel een beetje lastig. Vandaar dat ik voor een taart heb gekozen die kon opstijven en waar ik geen oven bij nodig had. Het werd een gezonde frisse kwarktaart, heerlijk passend bij het zonnige weer van die dag! Zelfs zonder extra toevoegingen enorm lekker. Soms heeft een taart gewoon niet veel nodig om lekker te zijn!

Benodigdheden (voor 8 puntjes):
150 g speculaas
70 g roomboter
350 ml Optimel kwark framboos
350 ml Optimel kwark perzik
6 gelatineblaadjes
2 el citroensap
200 ml slagroom

Bereidingswijze:
1. Verkruimel de speculaas

2. Verwarm de roomboter totdat deze gesmolten is.

3. Meng de gesmolten boter met de speculaas kruimels. Alle kruimels moeten vochtig zijn, maar niet te nat. Zijn de kruimels nog te droog, dan voeg je nog een beetje gesmolten boter toe.

4. Bekleed een springvorm (20cm) met bakpapier en stort de speculaas kruimels in de springvorm. Druk de kruimels goed aan op de bodem, anders valt de bodem straks bij het aansnijden uit elkaar. Het aandrukken kun je het beste met de bolle kant van een lepel doen.

5. Laat de bodem in de koelkast rusten. In de tussentijd maak je de vulling.

6. Week de gelatineblaadjes ongeveer 10 minuten in koud water totdat ze zacht zijn.

7. Verwarm een eetlepel citroensap kort in de magnetron. Los vervolgens 3 gelatineblaadjes hierin op.

8. Vermeng de opgeloste gelatineblaadjes met de perzik kwark en stort dit op de bodem. Laat dit even kort opstijven in de koelkast.

9. Verwarm de andere eetlepel citroensap en los hier de overige gelatineblaadjes in op.

10. Vermeng deze opgeloste gelatineblaadjes met de framboos kwark. Dit stort je vervolgens bovenop de perzik kwark.

11. Laat de taart in de koelkast volledig opstijven (minimaal 2 uur).

12. Klopt op het laatst de slagroom stijf met een paar eetlepels suiker (naar smaak) en spuit rondom de taart toefjes slagroom.

Enjoy!

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *