Speculaas Monchoutaart


Afgelopen weekend ging ik met vriendinnen een weekendje weg. Ik had beloofd om taart te bakken en mee te nemen. Het is natuurlijk bijna Sinterklaas dus het leek me wel leuk om een taart te bakken met een klein Sinterklaas tintje. Ik moest hem alleen op donderdagavond bakken dus wilde wel iets makkelijks maken, aangezien ik geen zin had om nog uren in de keuken te staan. Een simpele speculaas monchoutaart leek me daarom wel wat. Hoeft niet in de oven, maar moet gewoon opstijven in de koelkast. Makkelijk en lekker, wat wil je nog meer?

Benodigdheden:

200g speculaas of pepernoten
90g roomboter
160g suiker
200g MonChou
500ml slagroom
2 zakje klopfix
1 vanille stokje

Bereidingswijze:
1. Verkruimel de speculaas/pepernoten.

2. Verwarm de roomboter totdat deze gesmolten is.

3. Meng de gesmolten boter met de speculaas kruimels. Alle kruimels moeten vochtig zijn, maar niet te nat. Zijn de kruimels nog te droog, dan voeg je nog een beetje gesmolten boter toe.

4. Bekleed een springvorm (26cm) met bakpapier en stort de speculaas kruimels in de springvorm. Druk de kruimels goed aan op de bodem, anders valt de bodem straks bij het aansnijden uit elkaar. Het aandrukken kun je het beste met de bolle kant van een lepel doen.

5. Laat de bodem in de koelkast rusten. In de tussentijd maak je de vulling.

6. Meng de monchou met de suiker door de suiker met een vork door de monchou te prakken.

7. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan het monchou mengsel.

8. Klop in een mengkom de slagroom met de zakjes klopfix stijf.

9. Schep het monchou mengsel hier met een spatel doorheen. Doe dit voorzichtig, je wil natuurlijk wel dat je slagroom stijf blijft.

10. Giet dit mengsel in de springvorm en strijk glad met een paletmes.

11. Zet de taart vervolgens afgedekt een nacht (in ieder geval minimaal 4 uur) in de koelkast om op te stijven.

Enjoy!

Denise

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *